13 April, 2012

Kongsi cerita tidur Akyd Hijjaz!

Malam tadi sayang mama tidor nyenyak sungguh...
lepas mama tukarkan pampers, salin baju n minum susu depan tv, mama angkat bucuk mama ni masuk bilik...kita golek sama2...hehe...

Pastu mama teringat, mama bace kat mane ntah, antara waktu paling sesuai untuk nasihatkan anak, time sebelum tidur (waktu menidurkan anak) and time sedang lena tidur...so mama try praktikkan malam td...

mama bagi nasihat pada Akyd..

'Akyd mama sayang...sayang mama mesti jadi anak yang baik tau..anak tang mendengar kata...anak yang membahagiakan hati semua orang..cemerlang dunia,cemerlang di akhirat...mama pohon agar akyd selalu doakan untuk mama and ayah nanti..mama sayang akyd sgt2...ayah pun..walaupun ayah tak de hari2 dgn kita..tapi hati ayah sentiasa bersama kita sayang..'

pastu mama dodoikan akyd..mama tepuk-tepuk akyd...mama bacakan doa tidur n surah Al-fatihah...tup-tup mama tengok syg mama dah lena dah...Alhamdulillah...

Pastu jam 4 pagi akyd kejutkan mama minta susu...merengek manja je..tapi naluri seorang mama, cepat betul terjaga dari tidur..klw zaman anak dara dulu jgn haraplah...hehe...yang best nye, td tidur sama2 lurus, bila terjaga mama tgk akyd dah melintang...bahaya nih...melasak la tu namenye! mujur mama kepung dengan pillow...klw tak, maybe blh terjatuh katil...ish...takut mama...then mama terus ke dapur buatkan susu for akyd..

takpe lah, this weekend ade task untuk ayah..kite suruh ayah ubah kedudukan katil ye sayang...langkah berjaga-jaga...

No comments:

Post a Comment