10 June, 2010

Mari Mengomel : Lagenda Budak Setan

Salam penuh kasih sayang buat semua yang singgah di sini..tergerak hari nak mengomel pasal lagenda budak setan..satu karya yang dinanti kan..dan sudah pun ditontoni..

Apapun, terdengar banyak komen disana sini..ada yang memuji, ada juga yang sudi memberi kritikan..harap-harapnya kritikan membinalah ye..Tahniah buat pengarah filem ini, sekurang-kurangnya anda berani...dan tahniah buat penulis novel Lagenda Budak Setan, Ahadiat Akashah, karya anda "berhantu"..bacalah berulang kali pun..Kisah cinta Ayu & Kasyah melekat di hati..

Jom kita intai, apa yang bagus filem ini...

Opss...sebelum terlupa, segala yang aku taip ini adalah dari pandangan aku, membaca siri lagenda budak setan (termasuk katerina dan lagenda berakhir) berulang kali, dan menonton filem Lagenda Budak Setan (sekali)...mungkinkah aku akan menontonnya lagi???

Apa yang bagus LBS nih..

- Watak ayu sebelum kemalangan adalah sangat comel bagi aku..cinta, isu utama dalam filem ini ada dalam diri ayu waktu itu..
- Cara ayu dipukul azmi, sangat menyakitkan..boleh terasa sakit nya saat azmi belasah ayu..boleh rasa betapa hancur hati ayu bila naskah yang kasyah tinggalkan, dimusnahkan oleh azmi di depan mata.
- Watak azmi berjaya buat aku benci gile pada lelaki spesis baran..ya ampun...mintak jauh dari lelaki psiko mcm tu...
- Fazura oh fazura...lakonan yang sangat menjadi...tahniah untuk anda! mimik muka dan gaya bersahaja sangat menarik..i like...secantik katerina!
- Make up untuk babak ayu di kerusi roda, sangat-sangat menjadi..ya! hampir serupa dalam buku..muka ayu rosak teruk!
- Banyak view menarik antaranya memori bawah pokok besar...suka pemandangan waktu itu...
- Air tin yang digunakan untuk masukkan cicak...mane ek dapat tin mcm tu...rasanya kalau tak salah mata aku, tin Tella..bukan coca-cola...
- Lagu yang menarik...2-3 kali dengar dah melekat di hati...
- Part tak blh blah, kene cili sebab cium pempuan...ambik ko kasyah...gelak besar aku time tu...

Oh..yang ni aku harap boleh diperbaiki..

- Watak mak ayu yang alahai ape pasal rambut pendek...mak zaman dulu ade ke yang fesyen rambut mcm tu...
- Watak ayu lepas pembedahan..rasanya kalau bagi Intan Ladyana yang berlakon maybe lebih menjadi..sori..bukan menidakkan kebolehan pelakon baru..bakat boleh digilap..tapi jujur aku kata, ia agak mengganggu fokus jalan cerita ini...
- Ke'setan'an kasyah kurang menyerlah...aduh..ni yang diharapkan sebenarnya..nak tengok kasyak jadi betul-betul setan sebebnarnya..mcm dalam buku tu..
-Sapi mane sapi...sket je tonjolkan watak sapi..pada hal sapi dgn kasyah, same je kan setannya...hehe...

Cerita ini tidak lah sampai membuatkan aku mengalir kan air mata..maaf lah...dan tahniah pada yang boleh menangis untuk filem ini..bukan bermakna aku tak punya jiwa, tapi aku mengharapkan lebih dari apa yang aku tonton...apapun, ini pendapat peribadi, kalau rasa nak blame aku, simpan je lah dalam hati ye..hehe...

Buat pengkarya di luar sana, jika selepas ini nak buat siri 2 - katerina..harap buat sekemas yang mungkin...

Lagenda Budak Setan - Ayu & Kasyah...aku dah lama jatuh cinta kat korang...

No comments:

Post a Comment